• Stäppvargen
OBS! Begagnat antikvariskt exemplar!
Huvudpersonen i Stäppvargen är en lärd och ekonomiskt oberoende enstöring, en melankoliker utanför mänsklig gemenskap. Själv grubblar han fåfängt över sin situation tills han får ”Traktat om Stäppvargen” i sin hand, och där finner nyckeln till sin personlighet. Han är en kluven varelse, halvt människa, halvt varg med en ursprunglig vilddjursnatur som stängts inne och förträngts av rådande moral och konventioner.
Stäppvargen är en roman som vore otänkbar utan Freud. Hermann Hesse skildrar här den moderna människans tragiska dualism, hennes slitningar mellan ande och driftliv mer påträngande och intensivt än i något av sina andra verk.
Nobelpristagaren Herrnann Hesse (1877–1962) är en av den moderna världslitteraturens mest betydande författare. Hans roman Stäppvargen kom ut första gången 1927 och hör till de starkaste och mest uppmärksammade tyska böckerna från mellankrigstiden.

Fakta
Titel Stäppvargen
Författare Hermann Hesse
ISBN-13 9789100564698
Förlag Bonnier
Utgivningsår 1997
Bandtyp Pocket
Sidantal 341
Språk Svenska
Vikt (g) 122
Skick Hyggligt, men omslaget är kantstött och har en mindre reva i bak samt några hörnvikningar liksom även de första 16 sidorna i boken har.
Cirkapris i handeln (kr) 80

Stäppvargen

  • Produktkod: 90163
  • Lagersaldo: I lager
  • 58,00 kr

  • Exkl. moms: 54,72 kr

Linda Karlström
Mayer Eisenstein
John Zerzan
Ede Frecska
Jeane Manning
Neil Z. Miller
Slawek Wojtowicz
Ellen Brown
Daniel Estulin
Helle Gotved
Wiliam Engdahl
Stephen Sinatra
Søren Ekman
Luis Eduardo Luna
Rick Strassman
Tanya Harter Pierce
Jim Marrs