• Tyst vår
OBS! Begagnat antikvariskt exemplar!
”För första gången i världens historia utsätts numera varenda mänsklig varelse för kontakt med farliga kemiska ämnen ända från avelsens ögonblick till dödens. Trots att de har använts i mindre än två decennier, har syntetiska ogräs- och insektsutrotningsmedel så grundligt spritts ut över hela den levande och döda världen att de bokstavligt talat förekommer överallt. Rester och spår av dessa preparat stannar kvar i den jord som de tillförts i mer än ett decennium framåt. De har trängt in i och stannat i kroppen hos fiskar, fåglar, kräldjur och både husdjur och andra däggdjur. De har påträffats i daggmaskar som borrar sig fram genom myllan, i fågelägg –och i människan själv. Ty dessa kemikalier finns nu upplagrade hos ett överväldigande flertal människor, oberoende av ålder. De förekommer i modersmjölken och förmodligen också i våra ofödda barns vävnader.”
Rachel Carson
”I fråga om förgiftning av levande natur måste man tyvärr konstatera att Sverige är mycket avancerat. Vårt lands konsumtion av biocider, hör till de högsta i världen. Detta är en riksolycka, som för sent uppmärksammats av ansvariga myndigheter. Enorma mängder beständiga kvicksilverföreningar finns lagrade i jord och vatten i Sverige. Det kan ta decennier innan deras skadliga verkningar har upphört. Och vi känner inte till de långsiktiga effekterna.
Rachel Carsons mästerligt skrivna Tyst vår är ett budskap och en anklagelseskrift. Den hjälper oss att förstå hur spridningen av gifter i naturen påverkar alla livsformer. Det är här fråga om ett av vår tids största miljöproblem – på lång sikt sannolikt ett lika farligt hot mot oss själva som om kärnvapen med deras radioaktiva utfall skulle utnyttjas ansvarslöst.”
Kai Curry-Lindahl

Fakta
Titel Tyst vår
Författare Rachel Carson
ISBN-13 Saknas
Förlag Tiden
Utgivningsår 1963
Bandtyp Pocket
Sidantal 409
Språk Svenska
Vikt (g) 409
Skick Gott, men omslaget är något kantstött och böjt och en sida har haft understruken text
Cirkapris i handeln (kr) 250

Tyst vår

  • Produktkod: 90129
  • Lagersaldo: I lager
  • 298,00 kr

  • Exkl. moms: 281,13 kr

Linda Karlström
Mayer Eisenstein
John Zerzan
Ede Frecska
Jeane Manning
Neil Z. Miller
Slawek Wojtowicz
Ellen Brown
Daniel Estulin
Helle Gotved
Wiliam Engdahl
Stephen Sinatra
Søren Ekman
Luis Eduardo Luna
Rick Strassman
Tanya Harter Pierce
Jim Marrs