• En iskall vind drog genom Sverige : mordet på Olof Palme
OBS! Begagnat antikvariskt exemplar!
Den 28 februari 2006 är det tjugo år sedan Palme mördades. Trots den mest omfattande polisutredningen i svensk historia är mordet fortfarande ouppklarat. En av dem som har mest kunskap om mordet på Palme är Lars Borgnäs, som i en rad teve- och radioprogram belyst olika aspekter av Palmemordet. 
En sak är alla överens om - Olof Palme sköts strax före halv tolv den 28 februari 1986. Efter det blev allt ett virrvarr av länspolismästare med hybris, privatspanande bokförläggare, kurdspår, Sydafrikaspår, polisspår och Christer Pettersson. Idag är bilden inte mycket klarare än den var på mordkvällen.
Det är därför Lars Borgnäs, journalist på SVT, återvänder till just mordplatsen. Där allt började. Borgnäs gör en närläsning av mordplatsen och de första vittnesuppgifterna och jämför dem med det material som samlades in senare. Vad säger tidpunkten, platsen och tillvägagångssättet om Palmes mördare? Hur har de olika polisutredningarna och kommissionerna förhållit sig till dessa fakta?
En kall vind drog genom Sverige är en klar och redig analys av brottsplatsen och den efterföljande mordutredningen som lyckas ge några svar, men som ställer desto fler hårda frågor. Hur kunde man låta polisutredningen haverera så totalt?

Fakta
Titel En iskall vind drog genom Sverige : mordet på Olof Palme
Författare Lars Borgnäs
ISBN-13 9789113014630
Förlag Norstedt
Utgivningsår 2006
Bandtyp Inbunden med skyddsomslag
Sidantal 512
Språk Svenska
Vikt (g) 873
Skick Mycket gott, men något slitet omslag.
Cirkapris i handeln (kr) 300

En iskall vind drog genom Sverige : mordet på Olof Palme

  • Produktkod: 90230
  • Lagersaldo: I lager
  • 288,00 kr

  • Exkl. moms: 271,70 kr

Erik Enby
Linda Karlström
Mayer Eisenstein
John Zerzan
Jeane Manning
Neil Z. Miller
Ede Frecska
Ellen Brown
Daniel Estulin
Helle Gotved
Wiliam Engdahl
Stephen Sinatra
Søren Ekman
Luis Eduardo Luna
Rick Strassman
Tanya Harter Pierce
Jim Marrs
Slawek Wojtowicz