Beställ denna titel från Fröjdum webbutik!

Det moderna skomodet får oss att glömma vad meningen med våra fötter egentligen är och hur en frisk fot ser ut.
De flesta av oss föds med friska, starka och livfulla fötter, och ingen skulle komma på tanken att ifrågasätta den vackra solfjäderformade foten hos ett nyfött barn – att få tag i fotformade barnskor är därför inte heller svårt.
Men sedan händer något. När fötterna växer och kräver större storlekar tappar plötsligt skon sin fotform. Den smalnar av framtill vid tårna, där den friska foten är som bredast, och inte sällan får skon en klack som lyfter upp hälen och rubbar hela fotens och kroppens balans. De fotformade skorna är borta, och nu börjar ofta problemen – inte bara i själva foten.
Den legendariska danska rörelsepedagogen Helle Gotved visar i denna klassiska bok vilka problem de som använder moderna och anatomiskt felaktiga skor kan råka ut för, och vad vi själva genom några få minuters enkel men daglig träning kan göra för att återfå de fötter vi en gång föddes med – de friska, starka och livfulla fötterna utan smärta.
Boken är lättillgänglig och rättfram och fylld med bilder, illustrationer och förklaringar som beskriver hur en fot egentligen ska se ut och kännas, vilken rörlighet den ska ha, och sist men inte minst, hur en sko på fotens villkor ska se ut – kort sagt, hur du undviker att få plågade fötter.
När den första danska utgåvan av "Moderna skor - plågade fötter" kom ut i början av 70-talet så hoppades den danske rörelsepedagogen Helle Gotved att det skomode som skapar problem och i värsta fall deformerar våra fötter skulle försvinna, och att människor i framtiden istället mer och mer skulle gå i anatomisk riktiga och fotformade skor. Tyvärr har detta inte riktigt blivit verklighet – utbudet av moderna, moderiktiga och anatomiskt felaktiga skor är fortfarande helt dominerande, samtidigt som det är svårt att få tag på fotformade skor.
Som ett steg i rätt riktning för att möjliggöra en förändring kring detta och förverkliga Helle Gotveds vision ger därför Anarchos förlag ut en frisk och fräsch nyöversättning av denna klassiska bok i ett nytt och tilltalande format, som ger den som har problem med sina fötter en möjlighet att själv genom träning återfå en frisk och sund fot.
En viktig nyhet i denna utgåva är att alla övningar nu finns samlade i ett separat avsnitt tillsammans med tillhörande bilder så att den som tränar lätt kan hitta övningarna. Dessutom har denna nya utgåva försetts med ett praktiskt register för att lätt hitta det man är intresserad av.
Läs och bli klok på skor och fötter – det Helle Gotved inte visste om fötter är nämligen inte värt att veta!

Fakta
Titel Moderna skor – plågade fötter : Insikter och träning för en friskare fot
Författare Helle Gotved
ISBN-13 978-91-983345-1-7
Utgivningsdatum 2017-10-10
Bandtyp Pocket
Sidantal 166 sidor med 103 illustrationer
Format (BxHxT) 110 x 178 x 10 mm
Vikt (g) 230 g
Originaltitel Ha' det bedre med fødderne

Moderna skor – plågade fötter : insikter och träning för en friskare fot  [pocket]

Relaterade produkter

Att vara jordad – den viktigaste upptäck...

Att vara jordad – den viktigaste upptäck...

Beställ denna titel från Fröjdum webbutik! Tredje helt reviderade upplagan! Cirka 25 procent av innehållet i denna nya upplaga är helt nytt eller uppdaterat! Har du elektronbrist? Det har d..