• Bevara alliansfriheten – nej till Nato-medlemskap!
Anders Björnsson och Sven Hirdman har varit redaktörer, förordet har författas av Thage G Peterson och för texterna svarar Mats Bergquist, Carl Björeman, Anders Björnsson, Hans Blix, Hans Corell, Rolf Ekéus, Anders Ferm, Sven Hirdman, Katrine Marçal, Leif Pagrotsky, Pierre Schori, Sören Sommelius, Maj Britt Theorin, Erkki Tuomioja och Lennart Uller.

Utan att Sverige är militärt hotat från något håll har det uppstått en yvig debatt om Sveriges ställning som alliansfritt land. Steg för steg har politiska beslutsfattare och militärer ökat samverkan med den västliga militäralliansen Nato – utan att det finns några militära hot mot Sverige och utan att varje steg prövats mot bakgrund av Sveriges traditionella ställning som neutralt och fredssinnat.
Man har till och med talat om en smyganslutning till Nato – att de styrande har velat etablera så många "fakta på marken" att ett beslut om att söka svenskt Nato-medlemskap bara skulle vara en formalitet. Men så långt har det inte gått. Folkopinionen är entydigt mot Nato-anslutning – i Sverige, liksom för övrigt i Finland. Det svenska folket vill som tidigare att landet ska hållas utanför krigiska förvecklingar.
Att det fortsatt finns mycket goda skäl för en sådan hållning belyses genom en rad analyserande – och delvis också agiterande – artiklar i denna motskrift till en pågående "Nato-offensiv" från politiker, militärer och opinionsbildare.

Fakta
Titel Bevara alliansfriheten – nej till Nato-medlemskap!
Författare Anders Björnsson & Sven Hirdman (red)
ISBN-13 978-91-87393-21-1
Utgivningsdatum 2014-11-13
Bandtyp Danskt band
Sidantal 222
Format (BxHxT) 210 x 137 x 17 mm
Vikt (g) 281 g

Bevara alliansfriheten – nej till Nato-medlemskap!

  • 128,00 kr
  • 108,00 kr

  • Du sparar 20,00 kr eller 16%!

  • Exkl. moms: 101,89 kr

Erik Enby
Linda Karlström
Mayer Eisenstein
John Zerzan
Jeane Manning
Neil Z. Miller
Ede Frecska
Ellen Brown
Daniel Estulin
Helle Gotved
Wiliam Engdahl
Stephen Sinatra
Søren Ekman
Luis Eduardo Luna
Rick Strassman
Tanya Harter Pierce
Jim Marrs
Slawek Wojtowicz