Ellen Hodgson Brown är utbildad advokat och författare till tolv böcker, bland annat A Woman's Complete Guide to Natural Health och Forbidden Medicine: Is Effective Non-toxic Cancer Treatment Being Suppressed?. Ellen har under de senaste åren blivit en av de främsta och mest kända förespråkarna för en ny ekonomisk ordning där kontrollen över penningmängden ska vara en gemensam angelägenhet och inte överlåtas till profithungriga privata banker.
I maj 2010 gästade Ellen tillsammans med Bill Still Sverige på inbjudan av Anarchos förlag, och höll då tillsammans med Bill Still ett föredrag under en heldag i Stockholm. Hon gjorde i samband med detta besök även ett antal i tidningsintervjuer, bland annat i Dagens Nyheter (DN) och banken JAK Medlemsbanks tidning Grus & Guld.
Ellen har med egna ögon sett de ekonomisk problem som finns i "utvecklingsländerna" efter att själv ha bott i fyra av dem. Hon bor nu i Los Angeles, USA.
Denna nya pocketupplaga har utökats med bland annat 96 bilder och 6 nya artiklar från 2015 och 2016, skrivna av Ellen Brown.
Vårt penningsystem är inte vad man har fått oss att tro att det är. Skapandet av pengar har ”privatiserats”, det vill säga tagits över av en privat penningkartell. Bortsett från mynt, skapas nu alla våra pengar som lån som ges ut av privata bankinstitutioner, vilket inkluderar världens mest inflytelserika centralbank, det privatägda amerikanska Federal Reserve System. Bankerna skapar kapitalbeloppet, det vill säga de pengar som lånas ut, men de skapar inte de pengar som behövs för att betala räntan på lånen. För att det ska finnas pengar till räntan måste ständigt nya lån tas ut, vilket gör att penningmängden ökar. Detta i sin tur driver upp den allmänna prisnivån och berövar dig på dina pengars värde.
Bankerna och skuldnätet nystar upp bedrägerierna i vårt penningsystem och presenterar en kristallklar bild av den finansiella avgrund som vi är på väg emot. Därefter undersöker den ett fungerande alternativ, ett som prövades under kolonialtiden i Amerika och som är baserat på det bästa ekonomiska tänkandet i Amerika, vilket innefattar skrifter från några av USA:s grundare, som till exempel Benjamin Franklin och president Thomas Jefferson, och president Abraham Lincoln. Om ekonomisk trygghet – din egen eller ditt lands – är viktigt för dig, då bör du läsa denna bok.
Den svenska översättningen innehåller ett helt nytt specialskrivet förord av författaren som beskriver Sveriges roll i detta globala skuldnätsvävande. 
Fakta
Titel Bankerna och skuldnätet
Författare Ellen Hodgson Brown
Förord Reed Simpson
ISBN 978-91-979714-9-2
Upplaga Andra helt reviderade
Utgivningsdatum 2016-04-19
Bandtyp Pocket
Sidantal 800, inklusive 96 bilder och 10 diagram
Format (BxHxT) 110 x 178 x 42 mm
Vikt 633 g
Originaltitel Web of Debt

Bankerna och skuldnätet [pocket]

  • 88,00 kr

  • Exkl. moms: 83,02 kr

Tags: banker, bankväsende, ekonomi, Federal Reserve System, skuldsättning, penningmängd, penningsystem, familjen Rockefeller, nya världsordningen, konspiration

Linda Karlström
Mayer Eisenstein
John Zerzan
Ede Frecska
Jeane Manning
Neil Z. Miller
Slawek Wojtowicz
Ellen Brown
Daniel Estulin
Helle Gotved
Wiliam Engdahl
Stephen Sinatra
Søren Ekman
Luis Eduardo Luna
Rick Strassman
Tanja Harter Pierce
Jim Marrs