• Eldens barn : sanningen om doktor Josef Mengele och tvillingarna i Auschwitz
OBS! Antikvariskt exemplar!
Många år efter den ökände Auschwitz-läkaren Josef Mengeles död kämpar hans överlevande offer fortfarande med minnena. Minnena av den fasansfulla tid då de valdes ut till att bli ”Mengeles barn” och utsattes för barbariska, pseudovetenskapliga experiment. Deras föräldrar och syskon skickades direkt till gaskamrarna.
I januari 1995 är det precis femtio år sedan den ryska armén befriade koncentrationslägret Auschwitz-Birkenau i Polen. Lägret har i historien framställts som det mest fasansfulla av de utrotningsläger som fanns. Samtidigt med utrotningen bedrev man ”medicinsk” forskning på fångarna. Josef Mengele var läkare i Auschwitz och utgav sig för att forska i genetik. Hans stora intresse var tvillingar. I Auschwitz fick han möjlighet att utföra experiment på levande människor. När han var färdig med dem skickades de obönhörligen till gaskamrarna, också de han till synes fattat tycke för.
Den här boken handlar om Mengele och om de människor som utsattes för hans experiment: judiska barn som tvångsförflyttats till Auschwitz tillsammans med sina familjer. Det var inte många som överlevde, men i Eldens barn får de komma till tals efter nästan femtio års tystnad. De berättar inte bara om sin tid i Auschwitz, utan också om sina försök att resa sig ur askan efter befrielsen. Flera av personerna i boken har utvandrat till Israel. Livet igenom har många av dem plågats av rotlöshet, depressioner, skuldkänslor, sömnlöshet och mardrömmar. De har aldrig blivit fria från Auschwitz.
Josef Mengele blev heller aldrig fri. Han levde resten av sitt liv på flykt undan rättvisan i Latinamerika. Av allt att döma förblev han nazist fram till sin död, och drömmen om ”övermänniskan” dog aldrig.

Fakta
Titel Eldens barn : sanningen om doktor Josef Mengele och tvillingarna i Auschwitz
Författare Lucette Matalon Lagnado & Sheila Cohn Dekel
ISBN-13 9789177072119
Förlag Richter
Utgivningsår 1994
Bandtyp Inbunden med skyddsomslag
Sidantal 341
Språk Svenska
Vikt (g) 510
Skick Gott, men smutssidan har en ägaranteckning och skyddsomslaget har två revor
Cirkapris i handeln (kr) 80

Eldens barn : sanningen om doktor Josef Mengele och tvillingarna i Auschwitz

  • Produktkod: 90112
  • Lagersaldo: I lager
  • 68,00 kr

  • Exkl. moms: 64,15 kr

Linda Karlström
Mayer Eisenstein
John Zerzan
Ede Frecska
Jeane Manning
Neil Z. Miller
Slawek Wojtowicz
Ellen Brown
Daniel Estulin
Helle Gotved
Wiliam Engdahl
Stephen Sinatra
Søren Ekman
Luis Eduardo Luna
Rick Strassman
Tanya Harter Pierce
Jim Marrs